Wat is Titeren?
Niet vaccineren is geen optie, maar kan je met behulp van titeren wel bekijken voor welke ziekte er voldoende bescherming is en waarvoor er dus niet gevaccineerd moet worden.
Het vaccineren kan op deze manier zo aangepast worden aan de gezondheid, leeftijd en leefomstandigheden van je hond. Als de titer hoog genoeg is, is vaccinatie tegen deze ziekte niet nodig voor de volgende drie jaar.
Het bepalen van de titerwaarde is nog niet mogelijk voor alle vaccinaties (virussen). Dat betekent dat er nog steeds jaarlijks gevaccineerd moet worden voor rattenziekte (Leptospirose) en kennelhoest (Parainfluenza).
Hoe gaat het in zijn werk?
Tijdens de eerste consult wordt je hond volledig nagekeken, een bloedstaal genomen (slechts één druppel nodig) welk nadien onderzocht wordt en het vaccin geplaatst voor Parainfluenza (PI) en Leptospirose (L4) (want dit moet wel jaarlijks toegediend worden). Op 1 keer per week zullen we een "titermoment" houden, wat wil zeggen dat we dan alle bloedstalen in de praktijk onderzoeken (duurtijd +/- 30 min). Daarna kan dan aangegeven worden welk type vaccinatie noodzakelijk is voor je hond. Het strookje van de test wordt, als bewijs van bescherming, in je Europees Paspoort gekleefd.
We bieden dit aan als een totaalpakket, waarin consultatie, bloedstaalname, titeren en vaccinatie PI-L4 zitten van €107,15.
Blijkt uit het titeronderzoek dat je hond niet volledig beschermd is tegen één van deze ziektes, dan moet je terugkomen naar de kliniek. Maar ...dat kost je helemaal niets! Wij vaccineren dan GRATIS.
Dus als je "over"-vaccineren wilt voorkomen, dan is de Vaccicheck een prima oplossing om te kijken of je hond voldoende beschermt is tegen Distemper, Hepatitis en Parvo.